top of page

Code.org - Code.org Kullanımı (Öğrenciler için)



Code.org Kullanımı



Code.org sitesinin tanıtımını ve amacını öğrenmiştik. Bu siteyi ilk defa kullanan öğrenciler için sitenin kullanımı ve sitede var olan kurslarla ilgili bilgi sahibi olmak avantajlıdır.


Öncelikle ilk defa code.org kullananlar için bazı temel bilgiler yararlı olacaktır. Siteye üye olunduğunda sizi aşağıdaki gibi bir ekran karşılar.


Bu ekranda sol üst köşede Kontrol panelim, Kurs kataloğu, projeler ve hakkında bölümleri mevcuttur. Sağ üst köşede ise Oluştur, ve profil isminizin yazdığı bir bölüm vardır.








Sırasıyla bu bölümler ne işe yarar bir göz atalım


Kontrol paneli


Kontrol paneli ekranı sizin ana sayfanızdır ve siteyi kullanırken bu panele geldiğinizde diğer insanların çalışmaları veya kendi projeleriniz için genel bir görünüm sağlar. Aşağıdan inceleyebilirsiniz.









Kurs kataloğu


Kurs kataloğu yeni başlayan öğrenciler için sunulan bir seçenek. Bilgisayar biliminin temellerini sürükle ve bırak bloklarla öğreneceksiniz. Burada öğrenciler kendi çizimlerini ve oyunlarını oluştur.









Projeler


Projeler butonu kendinizin bir proje başlatacağı bir ekrandır. Ayrıca diğer insanlar tarafından oluşturulan ve sayısı 20 milyonun üzerinde projeye ulaşabileceğiniz kısımdır.









Hakkında


Bu bölüm sitenin amacını, oluşumunu ve destek verenlerin anlatıldığı bölümdür. Site hakkında genel bilgi verir.










Oluştur


Oluştur bölümünü birçok kategoride oluşturulabilecek, yeni bir projenin başlatıldığı bölümdür. Bu bölümden ilk olarak hangi kategori üzerinde çalışmak istiyorsanız onu belirliyorsunuz. Daha sonra projenize başlıyorsunuz.








Profil


Bu bölümde ise kendi çalışmalarınız, takip ettiğiniz gruplar ve öğretmenlerinizin sizlere verdiği çalışmaları görebilirsiniz. Ayrıca hesap ayarlarınızı görüntüleyebilir, değiştirebilirsiniz.





bottom of page